SKG Keurmerk, wat is het?

SKG-keurmerk

De primaire functie van deuren is: ze beschermen jou en jouw bezittingen door ongewenste bezoekers buiten te houden. In de loop der tijden is de deur uitgebreid met sloten om dit doel beter te kunnen dienen, deze sloten en deurkrukken bieden eenvoud en veiligheid. Toch vonden er in 2014 nog 250 woninginbraken per dag plaats. Omdat jij jouw huis en bezittingen goed wil beschermen tegen diefstal, bestaat er deurbeslag met het SKG keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit is een onafhankelijke stichting die deurbeslag test op inbraakveiligheid. Hun keurmerk geeft aan dat deurbeslag aan de Nederlandse Norm voor Sterkte en Duurzaamheid voldoet.

Deurbeslag dat de test van Stichting Kwaliteit Gevelbouw heeft doorstaan krijgt een keurmerk van 1 tot 3 sterren, afhankelijk van de mate van inbraakveiligheid. Het aantal sterren is gebaseerd op de vertraging die inbrekers oplopen als zij deurbeslag met het SKG keurmerk proberen open te breken. Hieronder vind je een video waarin SKG wordt uitgelegd.


De drie klasseringen binnen het SKG keurmerk

Er zijn drie klasseringen in het SKG keurmerk, deze vind je hieronder:

 

SKG keurmerk 1 ster – Dit houdt in dat het standaard inbraak werend deurbeslag is. Veiligheidsbeslag met deze waardering houdt inbrekers gedurende 3 minuten tegen met licht gereedschap zoals een breekijzer of schroevendraaier. SKG 1 ster producten zijn echter niet zelfstandig inbraakwerend. Dit betekent dat het product in combinatie met ander inbraak werend deurbeslag gebruikt moet worden om te functioneren.

SKG keurmerk 2 sterren – Deze waardering houdt in dat het 3 minuten inbraakwerend is met een uitgebreide set aan gereedschap. De inbrekers zullen tot zo’n 3 minuten vertraging oplopen bij het inbreken in uw woning.

SKG keurmerk 3 sterrenHang en sluitwerk met 3 sterren SKG keurmerk is extra zwaar inbraakwerend. Dit houdt in dat het beslag minimaal 5 minuten inbraakwerend moet zijn met extra goed gereedschap, dit is de veiligste mogelijkheid voor uw huis.

SKG waarderingen - 1, 2 en 3 sterren

De drie waarderingen zijn te herkennen aan bovenstaande logo’s. Dit aantal minuten lijkt misschien gering, maar voor inbrekers zijn dit kostbare minuten. Voor inbrekers is het noodzakelijk om zo snel mogelijk naar binnen te komen. Hoe langer de inbrekers buiten zijn, hoe groter de kans dat ze ontdekt worden. Als inbrekers te veel moeite moeten doen om uw huis binnen te komen, zullen zij mogelijk opgeven.

 

SKG keurmerk met vinkje

Naast de drie keurmerken op basis van sterren kent SKG sinds maart 2010 ook nog het keurmerk met vinkje. Dit keurmerk is er voor producten die zelf niet afsluitbaar zijn, maar bijdragen aan het weren en vertragen van inbraken zoals bijvoorbeeld kierstandhouders.
SKG waarderingen vink

Politie Keurmerk Veilig wonen (PKVW)

Daarnaast is het volgens nieuwe regelgeving verplicht dat in nieuwbouwhuizen men altijd direct kan zien wie er voor de voordeur staat. Dit kan gerealiseerd worden middels een raam in of naast de deur of met camera’s.

Onlangs hebben wijzelf nog een interview gegeven over de veiligheid van woningen, deze video vind je hieronder.

 

 

Al het beslag dat verkocht wordt, door ons en anderen, wordt getest door een onafhankelijk instituut. Dit instituut beoordeelt hoe goed veiligheidsbeslag jouw huis zal beveiligen. Maar naast veiligheidsbeslag kan je nog meer doen om jouw huis goed te beschermen, denk onder meer aan een digitale deurspion of een kierstandhouder. Deze onderdelen zijn onmisbaar voor een goed beveiligde woning.

Inhoudsopgave

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Deurbeslag-expert | Klantenservice
Hallo 👋 Kunnen we je helpen?