Trekbel

Een trekbel geeft de echte, traditionele look aan jouw woning. In Nederland kennen we de trekbellen voornamelijk in de stijl van de jaren ’30. Een trekbel is naast een mooie aanvulling voor het aanzicht van jouw woning ook nog verantwoord, want het gebruik kost totaal géén elektriciteit.

3 producten

Koop een trekbel, want …

Een voordeur bel zoals we die vandaag de dag kennen staat 365 dagen in het jaar aan. Je zal er niet direct aan denken, maar zo een deurbel verbruikt ieder jaar toch 25 tot 30 kilowattuur. Met het gebruik van een trekbel kies je voor niet alleen een erg mooie, stijlvolle deurbel, maar ook voor een milieubewuste keus. Daarnaast heeft een trek bel ook het voordeel dat het een handmatige bel is. Doordat er geen elektriciteit bij komt kijken heb je het voordeel dat deze doorgaans makkelijker zijn te monteren. Een elektrische deurbel heeft tevens het nadeel dat deze aangetast wordt door vocht, regen en sneeuw. Dit kan tot gevolg hebben dat de bel niet minder goed of zelfs meer werkt naar verloop van tijd. Met een trekbel zal je dit probleem nooit hebben. Maar wat wij de allerbelangrijkste reden vinden om te kiezen voor een trekbel: de geweldige klank! Er gaat niets boven de volle klank van een ‘echte’ deurbel.

Onze trekbellen

In ons assortiment vind je verschillende trekbellen. Alle bellen zijn gemaakt naar het typische design van de jaren ’30, waardoor deze perfect passen bij een landelijk, klassiek of retro woning. De kleur van de bel is natuurlijk belangrijk, je wilt namelijk dat de bel goed past bij de stijl van jouw woning. Kies uit een zwarte, gouden of zilveren set en maak jouw voordeur compleet. Alle trekbellen bestaan uit zes onderdelen, namelijk de veerhouder, bel veer, de bel, twee tuimelaars en een trekstang met knop en rozet.

Onderhoud en garantie

Alle trek bellen zijn, evenals al het deurbeslag voor binnen en buiten, onderhevig aan slijtage. Om deze reden is het van belang dat je vooraf goed geïnformeerd bent over hoe de bellen te onderhouden. Het onderhoud verschilt per afwerking, dus we specificeren het hieronder. De messing variant is gepolijst en voorzien van een laklaag, deze laag voorkomt dat er oppervlaktecorrosie optreedt. Deze trekbel mag niet behandeld worden met schoonmaakmiddelen. Het is mogelijk dat door krassen en schade de laklaag van de bel slijt, in dat geval is het mogelijk om de bel te (laten) behandelen en te (laten) voorzien van een nieuwe laklaag. De mat zwarte variant is voorzien van een zwarte coating. Het beste is om de bel regelmatig af te doen met een zachte, eventueel natte doek. De finish kan na verloop van tijd wat lichter van kleur worden. Een goede methode om dit te voorkomen is het aanbrengen van een dun laagje blanke was of vaseline (zuurvrij). De verchroomde variant is gepolijst en voorzien van een chroom laag. Wij adviseren de bel regelmatig af te doen met een zachte, droge doek. Op al onze trekbellen zit functionaliteitsgarantie voor 10 jaar. Dit houdt in dat je garantie hebt op alle bewegende onderdelen. Mocht jouw trekbel niet goed meer functioneren, neem dan contact op met onze klantenservice.

Een trekbel kopen?

Als je een trekbel wilt gaan kopen, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden. Denk aan de afmeting, materiaalsoort, stijl of uitvoering en het merk en de prijs. Als je hierin duidelijk hebt welke je precies wilt en nodig hebt, kan je jouw perfecte bel gaan uitkiezen vanuit de gefilterde producten. Als je een bel wilt kopen, dan is Deurbeslag-Expert de website voor jou! Wij zijn de expert in deurbeslag. We worden niet voor niets beoordeelt met een 9,3! We bieden super klantenservice, al onze producten worden uit voorraad verzonden en mag je 30 dagen op zicht houden. Orders zijn doorgaans binnen 2 a 3 werkdagen bij jou in huis. En heb je een grote of zakelijke order? Laat het ons weten. We maken graag een offerte voor je.