Brievenbus

Deurbeslag-Expert is expert in alles in en rond de deur, dus ook brievenbussen. In ons assortiment vind je een uitgebreid aanbod aan top-kwaliteit brievenbussen, deze brievenbussen zijn beschikbaar in verschillende materiaalsoorten. Wellicht zoek je alleen een onderdeel, klik dan door naar onze briefplaten, tochtkleppen of tochtwering. Een mooie brievenbus vult de uitstraling van jouw voordeur volledig aan, want een voordeur mag er mooi uitzien. Weet je nog niet precies welke brievenbus je wilt hebben? Vraag ons om advies, gebruik de filters aan de linkerzijde of lees onderaan deze pagina alles over de brievenbus.

53 producten

Wat kan je met een mooie brievenbus?

Een brievenbus zorgt er niet alleen voor dat je makkelijk post kan ontvangen. Het juiste ontwerp kan er namelijk ook voor zorgen dat jouw voordeur een betere uitstraling heeft. Jouw deur is namelijk een van de eerste dingen die mensen zien wanneer ze bij je langskomen en je wil uiteraard een positieve eerste indruk maken. Ook heb je de keuze tussen een brievenbus in de deur of naast de deur in de muur. Beiden zorgen voor een specifieke uitstraling. Over het algemeen staat een brievenbus in de muur wat statiger, maar een ingebouwde bus in de deur geeft je entree een modernere look. Zeker wanneer de brievenbus goed bij jouw voordeur past.

Types brievenbussen

Er valt te kiezen uit allerlei verschillende soorten brievenbussen in onze webshop. Het gros gaat om briefplaten die je in de voordeur kunt bevestigen. Je hebt de keuze uit verschillende materialen en kleuren waaronder:
  • Goudkleurig
  • Zilverkleur
  • Aluminium
  • Messing zwart
  • Gebruineerd
  • Lichtgrijs
En nog veel meer, neem een kijkje in bovenstaand overzicht. Met de blauwe ‘filtreren’ knop kan je specifiek zoeken naar jouw wensen. Verder heb je qua keuze twee keuzes. Of een lange rechthoekige brievenbus, of in plaats van rechte hoeken een ovalen boog aan de zijkant. De reden dat er weinig keuze is dat al onze producten voldoen aan de NEN norm van de Nederlandse Postwet. Hierin staan richtlijnen geschreven voor de afmetingen van briefplaten en brievenbussen. Al onze brievenbussen zijn 36 centimeter lang, 2,5 centimeter hoog en zijn 10 centimeter doorsnede, waardoor ze vrijwel in iedere deur passen.

Waar je op moet letten bij aankoop van een brievenbus?

Het lijkt misschien of er bij simpele ingebouwde brievenbussen in jouw deur weinig extra’s is naast het design, maar wist je dat veel van onze brievenbussen ook voorzien zijn van tochtwering. Zeker sommige oude brievenbussen kunnen een flinke kou doorlaten – ook wanneer ze dicht zitten – in de winter. Door middel van een tochtklep of tochtwering in de brievenbus hoef je niet extra te stoken om dit tegen te gaan. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken hoe je wilt dat de brievenbus draait. Sommige gaan namelijk naar buiten open en sommige naar binnen. Het verschil is niet heel groot maar over het algemeen is het bij naar binnen draaiende briefplaten lastiger de post van buiten uit jouw brievenbus te pakken. Woon je dus in een onveilige buurt, dan raden wij een naar binnen draaiende brievenbus aan. De brievenbussen vallen binnen de hoofdgroep van hang en sluitwerk. Meer informatie over ons hangwerk en sluitwerk vindt u op de betreffende pagina.

Installatie, hoe te monteren

Al onze producten worden geleverd met het benodigde bevestigingsmateriaal, waardoor het gemakkelijk is voor jou om alles zelf te installeren. Je hoeft dus geen monteur in te huren. Het enige gereedschap wat je zelf nodig hebt om de brievenbus te installeren zijn:
  • Schroef / boormachine
  • Kruiskop schroevendraaier
  • meetgereedschap

Brievenbussen voor jouw voordeur

Ook al bevinden we ons in hete digitale tijdperk, het betekent niet dat een mooie brievenbus overbodig is geraakt. Met meer dan 25 verschillende brievenbussen in allerlei kleuren en vormen kan je zelf kiezen wat het beste staat in jouw voordeur. Daarnaast is het ook mogelijkheid om tochtwering of tochtkappen te installeren, zodat de kou buiten blijft als je post ontvangt. Dus ben je op zoek naar een mooie brievenbus die niet alleen functioneel is, maar ook een mooi ontwerp heeft? Neem dan een kijkje in ons bovenstaand overzicht! En mocht je ergens vragen over hebben, neem dan gerust contact op via de chat, en wij zullen je zo snel mogelijk verder helpen.