Deurbeslag Expert

Deurkrukken op rozet of schild

27 februari 2017 / Informatie

Onze verschillende deurklinken zijn in twee groepen te verdelen: die met rozet en die met schild. Als je kiest voor een deurklink met schild heb je een vrij grote, rechthoekige plaat op je deur om je deurklink heen. Het deurbeslag waar de deurklink aan vast zit is één geheel met het deel waar eventueel een slot in zit. Als je kiest voor een deurklink op rozet, dan zit er maar een klein rond of vierkant plaatje om de deurklink heen. Als je ook nog een slot op de deur heeft, wordt daarvoor een extra rozet aangebracht.

Waarom een rozet of schild?

De keuze tussen een rozet of schild gaat puur op basis van smaak. Ze zijn allebei in alle vormen en materialen verkrijgbaar, dus deze keus is puur afhankelijk van jouw voorkeur. Maar waarom is dat eigenlijk nodig, zo’n rozet of schild? Allereerst dienen schilden en rozetten ter bescherming van je deur. Dankzij het schild en rozet komt het bewegende deel van de deurklink niet in aanraking met je deur zelf, waardoor je deur zelf niet slijt. Ten tweede geeft een rozet of schild extra stevigheid. De deurkruk heeft minder bewegingsruimte waardoor deze goed vast blijft zitten en niet gaat hangen. Ten derde is het een nette vorm van afwerking van het gat waar je deurklink doorheen gestoken wordt. Zo ziet jouw deur er netjes uit.
Zoals gezegd zijn rozetten en schilden in alle stijlen verkrijgbaar. Zo kun je kijken wat bij jou en jouw huis past. Heb je een modern huis? Ga dan voor een chromen rozet. Wil je juist wat neutraals? Kijk dan tussen de deurklinken met schilden. Iets artistieks? Bij de rozetten vindt u vele bijzondere vormen! Er is voor ieder wat wils!

© 2021 - deurbeslag is een handelsnaam van Wizkom Shops VOF - KVK: 57589437 BTW: NL852646860B01 Wizkom Shops VOF krijgt van haar klanten een 8,8/10 gebaseerd op 962 stemmen